Betinget formatering i Excel 2007?

Mere viden om Excel? Klik her
Vil du kontaktes?
- Udfyld formularen og tryk på den grønne knap Du får svar senest Mandag kl. 9.00
Dette får du på vores kurser:
  • 12 års erfaring.
  • Kurset afholdt i din virksomhed
  • Konkret hjælp til bedre arbejdsrutiner
  • Nærvær og fleksibilitet


Navn:


E-mail:


Spørgsmål om kursus:

Der er som tidligere nævt en masse nyheder i Office 2007, som man letter ens arbejde med store datamængder. Vi har tidligere skrevet en masse om tabeller i Excel 2007, som kan gøre en masse i forhold til at arbejde med overskuelighed i store datamængder i Excel, da de nye tabel formler de gør arbejdet noget nemmere.
Noget andet nyt er betinget formatering, hvor der er kommet mange nye muligheder for at lave både trafiklys, og andre ikonisering af datalister. Jeg vil prøve med denne artikel at skrive lidt om, hvordan du kommer igang med betinget formatering og ikke mindst, hvorfor du skal bruge det.

Hvad er betinget formatering
Betinget formatering i Excel, det dækker over at man kan lave formatering der er afhængig af data, fremfor at det er statisk formatering. Normalt, når man laver formatering ved at højre klikke på en gruppe markerede celler så er den formatering man vælger fast og ikke afhængig af om der er data i cellerne eller ej.
Betinget formatering, det bruges når man eksempelvis gerne vil have at farver i baggrunden skal ændre sig afhængig af hvad man har indtastet i cellerne. Det kan eksempelvis være man gerne vil have en liste med sælgerne i firmaet og hvad de har solgt for. I den liste med eksempelvis 50 sælgere, der kan det være svært at danne sig et overblik over hvem der performer bedst. Her kan man vælge at lave en slags trafiklys, der viser de bedste, de dårligste og dem der ligger i mindten.

Hvordan gør man så Prøv at indtaste en række tilfældige tal i kolonne A. Herefter markerer du dem og klikker på knappen betinget formatering på båndet i Excel 2007. Herefter kan du prøve at køre musen henover en af de mange forskellige muligheder der findes. Så kan du selv eksperimentere med det. Er du lidt mere avanceret så kan du køre musen nedest der kan du vælge at lave en ny regel. Her vil du kunne definere dine egne regler. Betinget formatering er noget af det vi gør meget ud af på vores excel grundlæggende, hvor der selvfølgelig også bliver gennemgået en masse andre spændende emner.

Hvad nu?

Du har her fået en lille forsmag for, hvor Excel kan bruges henne - du vil nedenfor se nogle links til flere artikler om Excel. Håber du kan bruge det, og har du lyst til at kommentere på denne artikel om Excel så er du meget velkommen til at kommentere nedenfor.

Oversigt over Excel kurser
Hvad er Excel
Tabeller i Excel 2007
Pivottabeller i Excel 2007


Find os på G+ IT kurser Tlf: 70 238 237 - salg@officekonsulenterne.dk