Er Outlook mere end blot et mailprogram?

Mere viden om Outlook? Klik her
Vil du kontaktes?
- Udfyld formularen og tryk på den grønne knap Du får svar senest i morgen kl. 9.00
Dette får du på vores kurser:
  • 12 års erfaring.
  • Kurset afholdt i din virksomhed
  • Konkret hjælp til bedre arbejdsrutiner
  • Nærvær og fleksibilitet


Navn:


E-mail:


Spørgsmål om kursus:

Langt hovedparten af medarbejdere i Danske virksomheder arbejder i dag med en Microsoft Officepakke. I den pakke indgår der også Microsoft Outlook som mailprogram. De fleste de bruger naturligvis Outlook, da det ikke kan undgås at der bliver sendt mail til dem som de skal svares på. Og ja naturligvis modtager man også mødeindkaldelser og dem svarer man da også pligtskyldigt på. Så stopper mange medarbejdere der. De udforsker simpelthen ikke programmet. Påstanden er - "Outlook er det største program i Officepakken".
Nu sidder der formentligt nok en del og tænker - ja ja, den er god.
Jeg vil med denne artikel forsøge at give et overblik over, hvordan Outlook egentligt fortjener den titel som det største Officeprogram af dem alle.

Meget mere end blot mailprogram
Når man kigger på brugen af Outlook på danske arbejdspladser så er det ofte kun ca. 6-10% af programmet der bliver brugt. Selvom mange folk bruger både mail og kalender så bruger de kun få dele af de 2 ting. Derudover så er der et hel t hjørne der hedder kontaktpersoner, og et hjørne der hedder opgavestyring. Dette er vel og mærke kun hvis vi snakker om Outlook for den enkelte person - for sidder I flere personer i samme afdeling/firma så er der et stort hav af muligheder for samarbejde mellem arbejdsstationerne.
De fleste får uhyggeligt mange mails dagligt, og bruger lang tid på at overbevise sig selv om at de er stresset og ikke kan nå at reagere på alle disse mails. Hvis man bruger lidt tid på at finde de mange muligheder der er i Outlook for både kategorisering og opfølgningsflag så kan meget af dagligdagens stress og jag minimeres. Tit ses det at folk har flere tusinde mails liggende i deres indbakke - selvom de alle sammen er besvaret eller på anden måde ageret på. Det har den effekt at det første man ser om morgenen er en overfyldt mailboks, og helt instinktiv tænker man at der nok er noget der er blevet glemt eller syltet. Det betyder at du vil føle dig stresset allerede fra morgenstunden.
Løsningen på dette er at bruge mange undermapper, regler og ikke mindst kategorier og opfølgningsflag.

Hvad nu
Du har fået en lille forsmag for hvad Outlook kan gøre for din hverdag på kontoret. Vi vil jævnligt følge op på disse artikler med nye ting som du kan arbejde med. Har du fået lyst til at komme med kommentarer så er du meget velkommen til at bruge boksen nedenunder.


Oversigt over Outlook kurserOrganisering i Outlook


Find os på G+ IT kurser Tlf: 70 238 237 - salg@officekonsulenterne.dk